در فضاهای کاری، افراد بیشترین زمان را به حالت نشسته میگذرانند و حداقل تحرک را دارند که این امر تاثیر مخربی بر عضلات و سیستم عصبی آنها میگذارد.
از سوی دیگر، گازهای متصاعدشونده، از وسایلی مانند رنگ دیوار، پوشش کف، پرینترهای لیزری و همچنین اشعه ماورابنفش حاصل از آنها همه و همه تاثیرات سوئی بر سلامتی انسان میگذارند.
سیستمهای تهویه و طراحی پنجرهها به ترتیبی است که کمترین تعویض هوای بیرون با داخل را در محیطهای کاری مشاهده میکنیم.
ضمن اینکه افراد در اثر عدم دریافت نور کافی خورشید در محیطهای کاری، در معرض ریسک ابتلا به بیماریهای مختلف جسمی و روحی قرار میگیرند که سندرم بیماری ساختمان از شناخته شده ترین آنهاست. از شایعترین نشانههای این بیماری، اختلالات عضلانی و استخوانی مانند دیسک کمر و آرتروز است.
اما بیماریهای دیگری همچون دیابت، بیماریهای قلبی- عروقی و افزایش وزن ناشی از کمبود و تحرک، از دیگر عوارض حضور طولانی مدت در فضاهای بسته ساختمانهاست. همچنین اختلالات روانی مانند پرخاشگری، درجات مختلفی از افسردگی و عدم توانایی برقراری ارتباطات اجتماعی نیز از دیگر علائم این بیماری است.
طراحان راهکار میدهند:
اما در این میان طراحی جدید به دنبال این است که با تمهیداتی، این اشکالات را به کمترین میزان برساند. راهکارهای ذیل از مهمترین تمهیدات طراحان برای رفع معضلات ذکر شده است.